HOTEL LAJTA PARK

B&B LAJTA PARK

LAJTA GARDEN

Kirándulások

SZIGETKÖZI HAJÓKIRÁNDULÁS ÉS PÁLINKA KÓSTOLÁS

Ha szeretnéd látni a Szigetköz sajátos növény- és állatvilágát, akkor remek programot biztosítunk számodra. 1,5 órás hajókásásnak lehetsz a részese a Dunán és annak mellékágain. Emellett még sok más színes program fogja gazdagítani a napod!

Minimum létszám: 8 fő

Indulás: 8 – 9 óra között Mosonmagyaróvárról

Érkezés: 9:30 -kor a rajkai

Aranykárász Kempingbe, ahonnan 1,5 órás hajókázás veszi  kezdetét a Dunán, és annak mellékág - rendszerében.

Étkezés: Dunakiliti Kis-Duna Vendéglő: 11 – 12 óra között

Dunakilitin Boldog Batthyány Strattmann László Emlékmúzeum: a szegények szemorvosának emlékét őrző múzeum megtekintése. A dunakiliti duzzasztómű megtekintése gyalog, idegenvezetővel.

Dunasziget – Rácz pálinkárium (Szigetköz Lelke Pálinkaház): ötféle pálinka megkóstolása.

16 – 17 óra: érkezés az adott hotelhez

Ár: 40 Euró/fő, mely tartalmazza az ebédet, múzeum belépőt, a hajókázás díját és a pálinkakóstolást. 

FEDEZD FEL MAGYARORSZÁG ÉSZAK-NYUGATI RÉSZÉT
 
Fedezd fel a történelem múltját és jelenét. Tölts el egy egész napot Fertőd, Nagycenk és Sopron városaiban és csodáld meg híres nevezettességeiket!
Minimum létszám: 8 fő
Indulás: Mosonmagyaróvárról 08:00-09.00 kor, az adott szállodából
Érkezés Fertődre 10:00-kor (Az Eszterházy kastély megtekintése)
Esterházy-kastély: . A kastélyegyüttes kiépítése és fénykora Esterházy „Fényes" Miklós herceghez kötődik, aki 1762-től haláláig, 1790-ig folyamatosan építkezett, hogy létrehozza az uralkodói udvarokhoz mérhető rezidenciáját, s ahol mindennaposak voltak fényűző ünnepségek. Eszterházán nemcsak a korszak magas rangú családjai látogattak el, hanem Mária Terézia császárnő-királynő is vendégeskedett.
Továbbutazás Nagycenkre 11:30-kor, ahol a Széchenyi kastélyt tekintjük meg.
Nagycenk neve összeforrt a Széchenyi családdal. Nagycenk és környéke a Széchenyi család birtoka volt. Itt élt gróf Széchényi Ferenc, a Magyar Nemzeti Múzeum megalapítója, valamint fia, gróf Széchenyi István, "a legnagyobb magyar".
Ebéd: 13:00-kor  
 
Továbbindulás Sopronba 14:00-kor.          
Itt megtekintjük a Fő teret, a Tűztornyot, Hűségkutat, Szentháromság szobrot, a Kecske- templomot, a Városházát, a Storno házat és a Várkerületet.
Az első világháború  után népszavazással döntött a lakosság arról, hogy a trianoni határok szerint is Magyarországhoz akar tartozni – ekkor kapta a „Leghűségesebb város” nevet .
Hazaindulás a kora esti órákban.
Érkezés: Az esti órákban Mosonmagyaróvárra.
Ár: 40 Euró/fő mely 2 fogásos ebédet (ital nélkül) és a belépőket is tartalmazza. 
PANNONHALMI KÖRÚT
 
MOSONMAGYARÓVÁR – PANNONHALMA (HAZAÚTON HÉDERVÁR, LÉBÉNY) A Szt. Benedek rend magyarországi központja. Pannonhalma, a Bencés Főapátság tövében épült 3600 lakosú város gyökerei a római korig vezethető vissza. Ha szeretnéd megtekinteni többek között ezt a csodás várost, tekintsd meg ajánlatunkat!
 
Minimum létszám: 8 fő                                                 
Indulás: 08:00-09.00 -ig Mosonmagyaróvárról, az adott szállodából
Érkezés Pannonhalmára 10.00.-kor
Pannonhalmán az apátság megtekintése
996-ban Géza fejedelem Csehországból érkező szerzeteseket telepített le Pannónia Szent Hegyén. A Tours-i Szent Márton tiszteletére emelt monostor a fejedelmi alapítás  szándéka szerint a középkori Európa kultúrájának keleti hídfőállása lett.
Ezt követően továbbindulás a szigetközi úton Mosonmagyaróvár irányába, közben megálló Héderváron.
Ebéd: Kont Étterem (Hédervár)
Ebéd után a Héderváry kastély megtekintése, majd séta a kastély parkjában.
Hédervár:
Azon kevés történelmet alakító hely közül való , amelyet első krónikásaink is feljegyeztek. A II. Géza király segítségére érkező Hedrych (Héder) lovag a Győr melletti szigetet kapta örök szállásul, ahol favárat építtetett 1142-ben.. A mai barokk formáját a 18. század második felében nyerte el, majd később a 19. században Khuen-Héderváry Károly a romantikus stílus jegyeit alkalmazta, de rövidesen visszaállították a korábbi barokk külsejét.
Továbbindulás Lébény-be, ahol megtekintjük a Szent Jakab templomot.
Lébényt a bencések 1529-ben hagyták el. Lébény sorsa a pannonhalmi főapátságtól függött. Mivel 1550 után Pannonhalmát több ízben is bevették és elfoglalták a törökök, a volt lébényi apátság tulajdonosai is gyakran változtak. Végül 1638-ban császári megerősítéssel a jezsuita szerzetesek tulajdonában került az apátság.
Ezt követően indulunk vissza Mosonmagyaróvárra.
Érkezés: a késő délutáni órákban.
Ár 40 Euró/ Fő, mely a belépőket és az ebédet (ital nélkül) tartalmazza.

 

 

 

 
 
 
© 2018 - Hotel Lajta Park
X-Meditor Kft.