Aktív pihenés a kalandokat kedvelőknek

Szakadjatok ki a hétköznapokból, és fedezzétek fel a természet kínálta lehetőségeket! Összegyűjtöttük kedvenc aktív és sportprogramjainkat belföldről, Ausztriából és Szlovákiából.

Mosonmagyaróvár és környéke

  • Szigetközi vízitúrák –Akár egy hétvége is elég rá, hogy evezve megismerjétek a Szigetköz vízi élővilágát. A környéken kezdő és gyakorlott túrázóknak, iskolai csoportoknak is szerveznek utakat, így minden kihívásra fel vannak készülve. A túrához kenut és kajakot is tudnak biztosítani, az MC Szigetköz Vízitúra csapatának különlegessége az 5 személyes kenu, ami egy család vagy baráti társaság számára éppen ideális. Fontos, hogy a túrákra előre kell jelentkezni és a helyben kapott mentőmellény viselése kötelező.

  • Boldog Mór-kilátó és lombkorona tanösvény A 2012-ben átadott Boldog-Mór kilátó egy a főapátság épületegyüttesétől délre eső dombocskán áll, nevét az egyik legelső bencés szerzetesről kapta. A kilátót az apátsággal 80 méter hosszú tanösvény köti össze. Ezen a különleges lombkorona-ösvényen végighaladva tájékozódhatunk Pannonhalma érdekességeiről.

Aktív pihenés Ausztriában

  • Fertő-tó és környéke biciklivel – A túra teljes hossza 115 km. A környéken mindenhol biztosítanak lehetőséget a biciklibérlésre.
  • Lutzmannsburg Termálfürdő – Itt található Ausztria leghosszabb beltéri csúszdája, a Monster Ride és a világ leghosszabb virtuális valóság csúszdája, a Space Twister. Elfogadod a kihívást?

Fertő-tó és környéke biciklivel

A tókerülő túra teljes hossza 115 km. A környéken mindenhol biztosítanak lehetőséget a biciklibérlésre. Az útvonal szinte teljesen sík vidéken, kitűnően jelzett, többnyire szeparált, szilárd burkolatú kerékpárutakon zajlik.
Teljesítése egy nap alatt a biciklizést és egyéb sportokat aktívan űzőknek ajánlott, az átlagos kondíciójú kerékpárosoknak érdemes 2 napban tervezniük. Amennyiben strandolni is szeretnétek, inkább 3-4 nap kényelmes bringázással számoljatok.

Fertő-tavi Nemzeti Park

Az Ausztria keleti részén, Burgenland tartományban található nemzeti park megalapítását Esterházy Pál herceg tette lehetővé. A védett területen található a család egykori majorsága, ami ma is érdekes látnivalót kínál a családok vagy párok számára. A védett élővilág szépsége mellett a nemzeti park hajnali kenutúrákat is kínál a reggeli testmozgást kedvelőknek.

Lutzmannsburg Termálfürdő

Kikapcsolódás céljából a közeli termálfürdőt ajánljuk. Itt található Ausztria leghosszabb beltéri csúszdája, a Monster Ride és a világ leghosszabb virtuális valóság csúszdája, a Space Twister. Elfogadod a kihívást?

Osztrák-Magyar-Szlovák hármashatár

A hármashatár jó minőségű földúton könnyen megközelíthető akár egy kerékpáros túra keretében, akár autóval. Mosonmagyaróvár felől autóval a legegyszerűbb megközelítési lehetőség a Rajka-Dunacsún (Cunovo) autópálya határátkelőnél lévő felüljáró irányából van. A határátkelő szállodánktól mindössze 20 km-re található. Az emlékmű mellett a három schengeni ország találkozásánál egy szoborparkot is létesítettek, ezt is érdemes megcsodálni.
Parkolás:
A felüljárótól a szoborpark felé vezető rövid, 1,2 kilométeres útszakasz bejáratához behajtani tilos jelzőtábla van kihelyezve. Érdemes az elágazástól körülbelül 200 méterre található kamionparkolóban hagyni az autót, és onnan sétálva folytatni a rövid utat.

Hotel Lajta Park: Akár három ország egy hétvége alatt

Még egy aktív nyaralás során is elengedhetetlen a nyugodt pihenés és feltöltődés. A Hotel Lajta Park kényelmes, 4 csillagos szállást kínál az egésznapos testmozgás során megfáradt túrázóknak. A hotel Mosonmagyaróváron, az osztrák-magyar-szlovák hármashatártól 16-20 perc autóútra található, így az összes fent említett látnivaló elérhető közelségből bejárható.
A túrázás előtt egy kiadós svédasztalos reggelit is elfogyaszthattok a hotel éttermében, a Lajta Gardenben. Az aktív pihenésből visszatérve pedig wellness részlegünk is rendelkezésetekre áll. Kerékpárosoknak kihagyhatatlan svédmasszázs szolgáltatásunk, a nyújtáshoz pedig felszerelt konditermet biztosítunk. Ha csak pihenni szeretnél, akkor pedig irány a szauna vagy a jakuzzi.